9. heinäkuuta 2016

Pari muuttujaa estekurssilla!

Heippa! Kyllä kirjaimellisesti estekurssilla oli pari muuttujaa matkan varrella. Kurssin kesto oli siis neljä päivää, jokaisena päivää hypättii 75 min. Näiden neljän päivän aikana otin vähän liiankin läheistä kontaktia maneesin ja kentän pohjaan... hups. (Viidesti maassa) Käydään kurssi vaikka päivä kerrallaan läpi.

Päivä 1, 6.7.2016:

Listalla luki minulle aivan ventovieras hevonen Pentti, mielenkiinnolla ja innoissani odotin tulevaa, mutta niinkuin taisinkin jo aikaisemmin parista muuttujasta mainita... Karsinassa Pentti oli oikein mukava hoitaa, todella kiltti ja lempeä herrasmies. Sitten mentiin kamat päällä kentälle ja kaikki oli ihan fine, mitä hän nyt vähäsen katteli ympäriinsä. No nyt pääsemmekin jo ensimmäiseen muuttujaan, Pentti oli jo valmiiksi hieman tuli pepun alla niin sanotusti ja eihän siihen sitten tarvittu kuin yksi kivasti pärisevä mopo. Pentti otti ja lähti ja mulla ei ollut siihen kahta sanaakaan, päässäni sanoin vaan että "täältä ei sitte kannata pudota". Jalustimet siinä lähti ja ohjat oli alkukäyntien mukaiset, pitkät. Sain kuin sainkin ohjat käsiini ja kerättyä hevosen taas maltilliseen vauhtiin, tilanne ohi.



Alettiin alkuverryttelyjen jälkeen tulemaan tehtävää. Tehtävänä oli kolmen esteen sarja keskihalkasijalla. Ensin esteet olivat pelkkinä maapuomeina ja tultiin niitä käynnissä siten että jokaisen puomin väliit tuli pysähdys. Jatkettiin samaa ravissa kera käyntisiirtymisien. Tässä vaiheessa kaikki oli siis ihan hyvin, kunnes viimesin Puomi nostettiin "esteeksi" sai Pentti siitä slaakin. Se teki esteen edessä täydellisen takajalkojen ympäri menevän uukkarin ja minä jatkan tästä suotta matkaa maahan... Eikun takaisin selkään ja uudestaan.

"Hääähäää ettepäs saa mua kiinni!"


Lopputunti meni ihan hyvin ja Pentti hyppäsi hienosti, mitä nyt välillä vähän kummasteli. Viimeisenä tehtävänä oli siis se kolmen esteen sarja.

Nätti poika!
Päivä 2, 7.7.2016:

Ja Pentti taas, vähän mua jännitti sen edellisen päivän perusteella, enkä mä oikeestaan tiiä edes mistä se johtuu koska eihän se käytännössä mitään pahaa tehnyt. Voi olla että siksi mua jännitti kun löin pään vähän kurjasti siinä tippumisessa. Oli kuitenkin sadepäivä ja oltiin maneesissa. Penttihän ei siis ollut aikaisemmin edes käynyt maneesissa joten se kyyläsi siis kaikken laista siellä, kuten peilistä omaa kuvaansa :D Alkutunnista se oli ihan super, rento ja mun avuilla! Puomit sujui taas mallikkaasti, muttakun ne olikin yhtäkkiä esteinä, meidän pakka levis täysin. Toisinsanoen kävi sama kuin edellisenä päivänä, Pentti päätti tehdä uukkarin ja minä jatkaa matkaa hiekkaan... Tämä toistui vielä uudestaankin jonka jälkeen päätin että enään ei tehdä tuollaista. Lopputunti meni taas ihan ok, lopussa Pentti jopa imi itse esteille!



Päivä 3, 8.7.2016:


Olin ilmoittanut haluavani toisen hevosen jos ollaan ulkona, ja ulkonahan me oltiinkin. Hevosvaihtoehdot olivat: Pentti, Wenus ja Retu. Valitsin itselleni taas täysin uuden tuttavuuden Wenuksen ja tyytyväinen tähän valintaan olenkin!


Hypättiin jo pientä rataa lähinnä lämmittelyksi seuraavaa päivää varten. Tämä olikin sitten päivistä ainut kun pysyin kyydissä. Päästiin myös ratsastamaan uusintaa. Tltiin rataa ensin ihan peruslaukassa hyvässä tahdissa pitkillä teillä ja niinsanotusti varmasti. Heti radan viimeiseltä esteeltä käännettiin uusintatein radan ensimäiselle esteelle ja siitä jatkettiin rata uudestaan uusintateillä. Oli mukavaa päästä harjoittelemaan sitäkin koska tunneilla yleensä ei uusintoja harjoitella. Wenus oli tosi mukava ja pienen kokonsa perusteella todella innokas ja potentiaalinen heppa, innolla lähdin hänen kanssa vielä viimeiselle päivälle!

Päivä 4, 9.7.2016:

Tänään lisäättiin eiliseen rataan sitten vähän lisää esteitä ja radassa oliki nloppujen lopuksi 10 hyppyä. Haettiin myös rataan vähän erikoisesteitä, lankkua ja laatikkoa. Jokainen pääsi hyppäämään tämän radan kahteen otteeseen ja tietysti verryttely esteet. Rata oli viimeisellä kierroksella 80-85cm korkea, joka tuntui hirmu isolta Wenuksen kanssa joka on tosi pieni.



No sitten muuttujiin... Ensimmäiseksi tulin kahden esteen sarjalle (jossa välissä yksi laukka) aivan liian huonoon paikkaan jonka takia wenus lähti rehellisyyttään aivan liian kaukaa. Jäin itse jälkeen ja lensin kaulan kautta toisen esteen yli. Tästä en voinut ttaaskaan syyttää kuin itseäni :DD Toinen muuttuja tulikin sitten siitä, että en ollut satulassa tarpeeksi tukevasti enkä tukenut Wenusta loppuun asti jolloin se kielsi ja minä jatkoin matkaa. Kylläkin melkein pysyin kyydissä jonka takia jalkani jäi vissiin vähän jumiin jalustimeen ja polvi vääntyi kurjasti. Ei siinä tieen mitään, kyytiin takaisin ja rata loppuun mallikkaasti.






Kaikin puolin parista muuttujasta huolimatta oli todella kiva kurssi ja ryhmä oli ihan super! Kyllä mä vielä syksyllä sen Pentin selkään menen ja näytän sille että mistä mut on tehty :DD Ei vaisinkaan kyllä meistä viellä kaverit tulee kunhan päästään molemmat yli tästä alkujärkytykjsestä. (:

-Nea

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti