18. helmikuuta 2016

Lissu 17.2.2016 ja huonoja uutisia Sasusta!

Heipsan! Kerrotaampas nyt sitten ensin ne huonot uutiset jotta ne olisivat pois alta. Elikkäs Sasu on nyt lähtenyt vähän pidemmälle saikulle (Min. 2kk) jalkavaivojensa takia. Äijän tilalle on tullut harjotteluhommiin suomenehvonen Viljami, TÄÄLTÄ voitte lukea lisää! Toivotaan ett äijän käppänä paranisi pian ja pääsisin taas moikkaamaan maailman parasta jäbää <3



No sitten itse aiheeseen, eli keskiviikon koulutntiin. Sain onnekseni toivomaani Lissua, joka odotteli karsinassaan yllättävän hyvällä tuulella. Mitä nyt vähäsen uhitteli alkuun mutta lopulta totesi että siinä ei ole järjen häivää. Laitoin neidin kuntoon jonka jälkeen marssisimme maneesiin.






Tunnin aiheena oli kulmat ja takaosakäännökset. Lissu oli alkuun aika jäykkä eikä astunut kunnolla alleen. Pienen lämmittelyn ja muutamien laukkojen jälkeen Lissu tuntui jo ihan eri hevoselta. Tehtävänä oli kääntää aina radan poikki kahdeksikomaisestija jokainen kulma piti kääntää erityisen tarkasti. Kahdessa kulmassa oli puomi joka auttoi syvälle kulmaan menemisessä. Jossain kohtaa rupesimme nostamaan laukkaa aina keskellä halkasiaa ja laukattiin aina seuraavan kulman läpi. Lissu tuntui kaiken aikaa ihan hyvältä, toki se olisi voinut taipua enemmän ja astua alleen paremmin. Minun pitää myös saada nyrkkini, kyynerpääni ja ryhtini kuriin... Myös kamala könötys pitää saada loppumaan! Lopuksi teimmem yös takaosakäännöksiä jaoiden jälkeen nostettii laukka ja laukattiin kahden seuraavan kulman läpi, laukasta piti siirtää suoraan käyntiin. Tämä sujui meiltä jo huomattavasti paremmin!









Loppuraveissa Lissu alkoikin vasta oikeesti liikkua ja se tuntui ihan huipulle! Se astui kunnolla laeen ja käytti selkäänsä, tuntui tyytyväisen rennolta sekä kuuntelevaiselta. Sitä oli helppo ratsastaa ja itse sain korjailtua istuntani ongelmia. Kaikin puolin kiva tutni, Kiitos vielä Nooralle kuvista ja videoista! (pst! Noora aloittaa todennäköisesti syksyllä artukaisissa! <3)






-Nea

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti