24. marraskuuta 2016

Erittäin positiivinen puomitunti Pentillä!

Heippa!

Keskiviikkona 23.11. menin Pentillä puomitunnin. Sitä ennen olen mennyt Pasilla kaksi koulutuntia joka näkyi huomattavasti mun rohkeudessa, istunnassa ja olemisessa. Tällä kertaa jännitys oli 0 ja päättäväisyys 10. 

Otin heti alkuun äidin sanoin: "äidin roolin" ja päätin, ettei tänään pelästytä asioita ja pidän huolen ettei Pentti jää hetkeksikään yksin. Ratsastin siis koko tunnin elämässäni ensimmäistä kertaa, hetkeksikään en lopettanut ja se tuntui kyllä joka ikisesä kroppani soluissa... :D


Tehtävä mitä teimme nelistään oli oikin hyvä ja toimiva. Katsomopäädyssä meillä oli viiden puomin pääty-ympyrä, toisella pitkällä sivulla neljä lyhyt-välistä ravipuomia ja toisella pitkällä sivulla neljän puomin pieni voltti. Laitan alas viellä piirustuksen tehtävästä.


Tulimme aluksi puomivoltti ja pääty-ympyrä ravissa ja puomisuora käynnissä. Käynti piti ottaa vähän ennen puomea jolloin sen oli pakko sujua jos ei halunnut mennä ryminällä puomien yli. Ravi piti olla takaisin ennen uralle kääntymistä. Kun tämä sujui rupesimme nostamaan laukkaa pääty-ympyrälä ja ravasimme lyhyessä harjoitusravissa puomisuoran yli ja kevensimme puomivoltilla. Tätä teimme molempiin suuntiin. Lopuksi tulimme vielä puomivoltin ja pääty-ympyrän laukassa, puomsuora mentiin edelleen lyhyessä harjoitusravissa.


Pentti oli kaikinpuolin ihan super, vähän tahmea alkuun mutta koko aika parani ja parani jolloin viimeinen rundi oli lähes loistava. Laukassa puomivoltti tuotti erityisesti hankaluuksia. Pentin laukka ei meinannut pysyä koska itse unohdin tukea riittävästi. Viimeisellä kerralla laukka sujui loppuun saakka. Pääty-ympyrällä laukka meinasi useasti jäädä liian lyhyeksi jolloin Pentti joutui harppomaan aika paljon.  Lopuksi tämäkin sujui. Puomisuoralla meillä ei ollut missään vaiheessa mitään ongelmaa.

No mitä olisi Pentillä ratsastaminen ilman edes yhtä sivuloikkaa :D No tälläkin kertaa pienoinen loikka tuli, mutta nyt pysyin itse kovana ja tilanne ei päässyt ryöstäytymään käsistä ihan spurttiin saakka, vaan sain Pentin heti takaisin maneesin seinän viereen ja vielä ratsastin hyvän kulmankin.

Jäi tosi hyvä fiilis tunnista ja varasin tselleni jopa estekurssin (ja ehkä koulukurssin) joulukuulle välipäiviin. Toivottavasti Pentti toimisi ratsuna, saa nähdä miten ensviikon estetunti menee.


(kuvat kesältä)
-Nea

2 kommenttia: